söndag 28 september 2014

20 000 DAYS ON EARTH

Vad händer på den 20000 dagen av ens liv? Vad som händer under Nick Caves tjugotusende dag blev en film, en film som blandar fiktion, drama och dokumentär.
Han vaknar bredvid sin fru, kliver ur sängen i sina kostymbyxor, studerar sitt åldrande i badrumsspegeln, sätter sig vid skrivmaskinen och skriver medan hans manager/assistent ringer in ett meddelande vad han ska göra under dagen.
Vi får se honom möta sin terapeut, prata minnen om sin far, vi får se Nick köra mycket bil, vi får se honom besöka Warren Elllis för en lunch bestående av ål och svart pasta, Nick tar en macka istället. De diskuterar scenframträdanden av Nina Simone och Jerry Lee Lewis. Han får gäster i sin bil som berättar om det förflutna





Vi får se bandet spela in sin senaste skiva, vi får se dem göra fantastiska versioner av Push the Sky Away och Stagger Lee.
Först så var jag lite besviken på att det inte är några gamla klipp, mest fotografier och annan kuriosa när han besöker *NickCavearkivet* (visst de klipper in lite gamla scenbilder in i den hypnotiska avslutningen av Stagger Lee också) men ju mer filmen led desto bättre var det som vi fick, 100 minuter underhållande musikdokumentär av en man som är roligare än vad ryktet säger.

Peter Alzén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar