onsdag 28 september 2016

Madness

på fredag spelar Madness på Gröna Lund i Stockholm och eftersom jag aldrig sett dem så är valet lätt. Den Skavåg som kom 1979-1980 var för en musiktörstande 16-17 åring något fantastiskt kul, Reggae med fart i och dessutom med vibbar från punken gjorde att det kändes som något extra roligt. Kanske var Specials bäst, de var lite mörkare, mer politiska och coolare, The Beat hade finfina singlar men Madness var nog den vågens allra egna The Kinks, det är många engelska band som ofta blir "nya" Kinks, the Jam och Blur tex, men Madness är minst lika mycket så.
Camden towns finest började kanske som ett renodlad ska band men gled snabbt över till väldigt typiskt brittisk pop, lika engelskt som Worcestershiresås, marmelad, digestivekex och Twinings te.
Madness (och UB40) delar på rekordet över flest veckor på engelska listan på 80talet och det var såklart bandets bästa tid men 2003 och framåt har de gjort återföreningar och lite glad är jag för det, och peppen inför fredag var så stor att jag gjorde en sporitfylista inspirerad av Madness.
enjoy och hoppas ni får lika kul på fredag

1 kommentar:

 1. Madness avr superba.
  Glömmer aldrig när Håkan Ahlström hade sin lilla bandspelare med sig till Vasa och spelade Madness (samt även Dead Kennedys och Dag Vag).
  Specials var bästa ska-bandet.
  Vår gamle gitarrist och jag gillade och gillar även Bad Manners.
  Ska är underbart!

  SvaraRadera