onsdag 19 december 2012

Louder Faster and Even More Out of Control


I ett nummer av Sound affects var det en intervju med Royal Beat Conspiracy och framför allt med deras sångare L-P Andersson som jag verkligen fastnade för, bandet RBC var ett alldeles utmärkt band som tyvärr alldeles för få hörde men det som slog mig i intervjun var att L-P var av samma slag som Bobby Gillespie eller Bob Stanley eller varför inte Nicke Andersson. Människor som brinner för musik, människor som inte kan låta bli att tipsa om all msuik de vill att du måste höra. På hans inrådan köpte jag Jim Ford plattan ohörd och har givetvis inte ångrat en sekund av det. Idag är L-P Andersson Bear Familys högra hand i Sverige och jag är lite lycklig att han inte var svårövertalad när jag bad om en mix till bloggen, så över till L-P (Peter Alzén)


Louder, Faster & Even More Out Of Control är en blandbands-cd ursprungligen inspelad till Nisse Hellberg för att pigga upp stämningen i hans turnébuss och loger innan spelningar. Samlingen innehåller trettiofem helt outslitliga favoriter jag alltid återvänder till.
Första gången jag hörde Ronnie Selfs ”Bop-a-Lena” var jag nio, spelade tennis och fick skjuts av min tränare (som var halvraggare och rattade en vit Dodge Dart från 1966) från Hallsberg till en tävling i Degerfors. Upprymd av Ronnie Selfs kaxighet och känslan över att ha upptäckt något så otroligt peppande bra gjorde mig okrossbar både på tennisbanan och utanför.
Mickey Hawks & The Nightraiders hårt Link Wray-osande instrumental ”Cottonpickin’” upptäckte jag (precis som i fallet med så mycket annan bra musik) genom att ratta in Svante Grundbergs radioprogram ”Bip Bop Boom” som sändes en gång i veckan i början av åttiotalet -ett program som helt formade mitt liv, som betydde mer för min personliga utveckling än alla lektioner i skolan tillsammans.
Låtar som Glen Glenns ståbasdrypande ”Everybody’s Movin’” och Bill Allens lo-fi-pärla ”Please Give Me Something” är i dag erkända rockabillyklassiker medan(Country) Jim McDonalds ”Hold Me Tight” och Gary Hodges ”Not For Love Or Money” fortfarande väntar på att bli upptäckta av en större publik ;-)(den senare körde jag en ganska bra coverversion på med mitt första band, Skinny Jim & The White Caps). Lyckan är total när Vern Pullens brister ut i hejdlöst levnadsglada dängan ”Mama Don’t Allow No Boppin’ Tonight” medan Chicano rockaren Chan Romero bidrar med den genialt virvelkaggedrivna ”My Little Ruby”.
Ratta in förstärkaren på maxvolym och ställ in på konstant repeat!!!
L-P Anderson, 18e december 2012

 1. Mickey Hawks – Cottonpickin’
 2. Ronnie Self – Bop a Lena
 3. Big Al Downing – Please come home
 4. Al Casey – Teenage Blues
 5. Vernon Green – Volvo 59
 6. G.I Crocket – Look out Mabel
 7. Jimmy Newman – Carry on
 8. Bill Allen – Please give me something
 9. Jim McDonald – Hold me tight
 10. Buddy Covelle – Lorraine
 11. Jackie Lee Cochran – Mama don’t you think I know
 12. Don Woody – Barkin’ up the wrong tree
 13. Roy Hall – Whole lotta shakin’ goin on
 14. Charlie Feathers – One hand loose
 15. The Four Counts – R&R is good for the soul
 16. Chan Romeo – My little Ruby
 17. Glen Glenn – Everybody’s movin’
 18. Billy Graves – The Shag
 19. Tico & The Triumphs – Motorcycle
 20. Paul Peek – Sweet skinny Jenny
 21. Ronnie Haig – Money is a thing of the past
 22. Gary Hodge – Not for the love or money
 23. Ray Hubbard – Just moved in
 24. The Bell Notes – She Moved that A way
 25. Sonce West – Rock ola baby
 26. Johnny Restivo – The Shape I’m in
 27. Art Adams – Dancing Doll
 28. Buck Owens – Hot Dog
 29. Tommy Sands – The Worryin’ kind
 30. Vera Pullent – Mama don’t allow no boppin’ tonight
 31. Ray Smith – You made a hit
 32. Sanford Clark – Modern Romance
 33. Mel Robbins – Save it
 34. Eddie Fontaine – Nothin’ shakin’
 35. Niki Sullivan – It’s all over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar