torsdag 19 juli 2012

Discorock


I slutet av sjuttiotalet och i början av åttiotalet var det många rockband som flörtade med disco, visst hade det på sextiotalet varit många engelska rockband som spelade covers på amerikanska soullåtar men det dog ut lite när funken kom. Från mitten av sjuttiotalet var det som många artister och band ville bredda sig med influenser från jazz, reggae (japp kommer en sån mix snart) och framförallt disco. Många rockpuritaner blev arga och det ordnades till och med möten mot discon

Saxat ur Wikipedia

Disco Demolition Night inträffade torsdagen 12 juli 1979 på Comiskey Park i Chicago i Illinois, USA där massor av discoskivor sattes i brand. Händelsen har beskrivits som del av ett "antidiscokorståg"," kvällen då discon dog"[och en "massuppvisning i rasism och homofobi, påminnande om nazisternas bokbål."

Och frågar ni fans till Rod Stewart, Kiss eller ZZ top så kommer ni troligen få svar att deras flörtar med disco som är lågpunkterna i deras karriär. Frågan om det finns någon musikgenre som är mindre omtyckt och omtalad. I de närmaste dagarna kommer jag att publicera några mixar med musik som jag klassificerar som discorock, musik som är ren och skär feelgood music.

Discorock mix 1


1. Kinks - (Wish I could fly like) Superman (Disco remix)
2. Electric Light Orchestra - Last train to London
3. Nils Lofgren - I Came to Dance
4. Jeff Lynne - Stop that Craxy Thing
5. Sniff'n'Tears - Drivers seat
6. Climax Blues band - Couldn't get it right
7. City Boy - Hap-ki-do-kid
8. Stevie Nicks - Edge of Seventeen
9. Michael Jackson - Beat it
10. Moon Martin - Hot Nite in Dallas
11. Supermax  - Love machine
12. ZZ Top - Sheik
13. Bruce Springsteen - Cover me (Undercover mix)
14. John Miles - Stranger in the city (Pilooski edit)
15. David Bowie - Cat People (Disconet remix)
16. Fancy - Touch meInga kommentarer:

Skicka en kommentar