onsdag 6 juni 2012

dagens låt 1989
Före 86 var hiphop svårsålt och svårdansat i min lilla stad. Visst hade Grandmaster Flash Message rört upp lite och visst hade folk dansat till Malcolm McLearens Buffalo Gals men inte var det något som folk brydde sig så mycket om.

Sen förändrades allt först kom Run DMCs cover och samarbete med Aerosmith i Walk this way och strax efter kom Beastie Boys. Även om de båda lutar sig mot rockmusik så blev det plötsligt ett sug efter Streetsounds samlingar och allt nytt som Def jam släppte.Beastie boys var brat packet som svinade, var förband till Madonna på en Englandsturné som de blev polisanmälda för att hetsat publiken, vandaliserat hotellrum och till och med vara beskyllda för att trakasserat handikappade.

KICK IT

Videon till Fight for your right to party var allt som kidsen ville se och höraSen försvann de och det dröjde flera år innan de dök upp med mästerverket Pauls Boutiqiue, ett album som tyvärr försvann ut i periferin och var så helt annorlunda än License to ill, samplings extravaganza och om man går in på whosamplewho sidan så är det en fröjd att se allt de älskar och har tryckt ned i musikmixen

Och låten som avslutar albumet B-Boy Bouillabaisse är tolv och en halv minut lång lekstuga med skivspelarna och mikrofonerna.  Jag kan tänka mig att Chemical Brothers egentligen baserade hela sin karriär på denna låt.Efter Pauls Boutiqiue blev deras värld inte sämre men kanske lite mindre rolig, även om jag håller många av låtarna på de kommande plattorna högt men då pratar vi en annan värld.

De hade Snowboardgala för Aidsforskning, stödde Tibet och Dalai Lama med

Även om deras musik alltid varit ett mischmasch av allt de gillar. Så blev de en del i nittiotalets början som bestod

Beastie Boys, Beck, Lollapolloza, Grand Royal, Tarantino, Spike Jonze. Men det är en helt annan historia.Eftersom B-Boy Bouillabaisse är en låt som ska få dig att bli lycklig av att upptäcka musik du inte visste att du älskade så gjorde jag en mix på gammal hiphop istället.1.        Run DMC – Here we go (live at the funhouse)

2.        Mantronix – King of the beats (original 12” mix)

3.        Kurtis Blow – Tough

4.        Schoolly D – I don’t like rock’n’roll

5.        LL Cool J – Rock the bells

6.        Public Enemy – Rebel without a pause

7.        Boogie Down Production – 9mm goes bang

8.        World Famous Supreme Team – Do You like scratchin’

9.        B-Boys – Rock the house

10.     Crash Crew – High power rap

11.     Afrika Bambaataa - Jazzy Sensation (Bronx Version)

12.     T La Rock & Jazzy Jay – It’s yours

13.     Eric B & Rakim – I Ain’t no joke

14.     Mc Craig G – Shout


B-Boy Bouillabaisse


Peter Alzén

3 kommentarer:

  1. Jag personligen håller Paul's Boutique som världens ungefär fjärde bästa album, efter Raw Power, Exile On Main Street och Appetite For Destruction. Kul att den verkar ha fått ett litet uppsving på sista tiden!

    SvaraRadera
  2. oj ja det kanske är att ta i men skivan är i särklass deras bästa och är fortfarande en skiva som man blir glad av att höra /Peter Alzén

    SvaraRadera
  3. Ja, och så mycket bra låtar jag upptäckt genom den! Hittade en lista med samtliga (nåja) låtar som samplats till detta fantastiska collage och jag skaffade fram alla. Upptäckte väldigt mycket bra låtar där.

    SvaraRadera